NIEUWS U kunt weer bestellen voor de kerst t/m 20 december makkelijk en snel via onze webshop!

ACTUELE INFORMATIE

Onze aanbiedingen van 21 t/m 25 november

Heeft u een Lokaal Vers cadeaukaart van € 10,- gewonnen in de Postcodeloterij? Deze kunt u inleveren bij ons in de winkel. Houdt hierbij rekening met het volgende:
  • De uiterste inleverdatum mag niet verstreken zijn.
  • Winnaars mogen uit ons hele assortiment kiezen.
  • De kaart moet in één keer besteed worden.
  • Extra aankopen (boven de € 10,-) moeten betaald worden aan ons.
  • Wordt er minder besteed (onder de € 10,-) mogen we geen geld teruggeven.
  • De Lokaal Vers cadeaukaart wordt altijd door ons ingenomen.

Slagerij Verhoef viert 100-jarig bestaan

HAVEN CENTRUM – Slagerij Verhoef bestaat 100 jaar. “Mijn opa opende in 1923 zijn slagerij op het Kastanjeplein in Amsterdam”, vertelt Cor Verhoef die momenteel samen met zijn zonen Gerwin en Martijn het familiebedrijf runt. “Later nam mijn oom de zaak over. Mijn vader, die toen nog jong was, kwam bij hem in dienst.” In 1986 werd de winkel in Almere Haven geopend. “We zijn hier dus ook alweer 38 jaar gevestigd.” 

De slagerij in de Kruisstraat is ‘wereldberoemd in heel Almere’. “Onze klanten komen uit heel Almere en zelfs daarbuiten”, zegt Verhoef. De slagerij heeft in de loop der jaren dan ook heel wat vakprijzen in de wacht gesleept. “Wij streven naar goede kwaliteit, voor een redelijke prijs. Het vlees moet goed en vooral ook lékker zijn. Anders pikken de klanten het niet, om het maar even op zijn Amsterdams te zeggen.”

Smaak van goede zorg

Het rundvlees komt al 40 jaar lang van koeien die opgroeien op de Wouwse plantage van boerderij de Groot. “De koeien lopen daar lekker in de wei en hebben echt een 4-sterrenleven. Dat vinden we belangrijk. De smaak van goede zorg proef je!”Datzelfde geldt voor het varkensvlees. “Naast het KDV varkensvlees verkopen we het LIVAR varkensvlees. Dit Limburgs kloostervarken heeft ook een goed leven gehad en lekker in de modder kunnen rollen. Verder verkopen we de 1-ster beter leven Blijer Ilper Kip.”

Net geen hofleverancier

Helaas heeft Slagerij Verhoef net niet het predicaat ‘Hofleverancier’ gekregen. “Dat kun je aanvragen als een bedrijf tenminste 100 jaar bestaat, maar dit is afgewezen omdat de overname door mijn vader destijds niet geheel aaneensluitend is geweest. Mijn oom heeft het in 1952 eerst overgenomen, omdat mijn vader nog te jong was. Die heeft het voorgezet vanaf 1952. Jammer, we hadden graag het schild met het Koninklijk wapen opgehangen.”

Jubileum vieren

Het 100-jarig bestaan werd vorige week in elk geval groots gevierd met het personeel. “We zijn met ons hele team naar een dinnershow geweest, inclusief overnachting. Dat was ontzettend gezellig”, aldus Verhoef.  “En deze week trakteren we onze klanten. Er zijn jubileumacties en we hebben voor iedereen een aardigheidje.”